Dobozolás, költözés, gond nélkül

Dobozolás, költözés, gond nélkül

Vannak, akik csak néhányszor költöznek egész életük során, mások pedig akár fél év után is képesek újra dobozolni és új albérletbe költözni. A költöztető cégek persze rutinosan segítenek mindkét esetben, legyen szó akár szegedi költöztetésről, akár budapesti költözésről, akár valamilyen más településről. A költözés megkönnyítéséhez azonban nem árt néhány dolgot átgondolnunk. Ilyen fontos hogy hogyan költözünk, mikor költözünk és a holminkat mibe fogjuk becsomagolni, szállíttatni. 

 Még néhányan zacskókba, szemeteszsákokba és szatyrokba tömik cuccaikat, addig a tapasztaltabbak már tudják, hogy a dobozolás sokkal praktikusabb és kifizetődőbb megoldás. A dobozok ugyanis könnyen szállíthatóak, szépen rendezhetőek és masszívabban őrzik meg a tartalmukat mint más szállító alkalmasságok. A dobozolást pedig érdemes már jó idővel a költözés előtt megtervezni és elkezdeni. Dobozokat pedig vásárolhatunk a postán, valamilyen barkácsáruházban, de ingyen is hozzá juthatunk ha raktárral rendelkező boltokból kérünk. 

Milyen dobozokat érdemes beszerezni a költözéshez? 

Túl nagy különbség nincs a speciális költöztető dobozok és a hipermarketekben és szupermarketekben akár ingyen is beszerezhető kartondobozok között, ezért csak akkor adjunk ki pénzt költöztető dobozokra, ha speciális, nagyobb értékű holmit szállítanánk benne. Fontos, hogy inkább több apró dobozba oszlassuk szét a cuccainkat mint kevesebb nagyba. Ez a költöztetők dolgát is megkönnyíti, hiszen így egy-egy doboz súlya nem fogja elérni a 25 kilogrammot és így a kézi rakodás sem fog gondot okozni. 

A legnagyobb dobozokba pakoljuk a könyveket, a DVD-ket, a konyhai edényeket, a kisgépeket és a törékenyebb dolgokat mint a poharak, bögrék és lámpák. Azonban a törékeny tárgyak közti hézagokat töltsük ki puhább anyagokkal, szövetekkel vagy összegyűrt újságlapokkal. Dobozolhatjuk költözéshez az elektromos berendezéseket, nagyobb gépeket és akár a párnákat, takarókat, pokrócokat is, de a puha tárgyak és ruhaneműk akár zsákokba is kerülhetnek. Ezekből aztán kipréselhetjük a levegőt, így kisebb helyet fognak majd elfoglalni a rakodó térben.