Költöztetés előtti tanácsaink

Költöztetés előtti tanácsaink

Sokszor felmerül leendő megrendelőinkben a kérdés, mivel is tud előkészülni a költöztetéshez. Pár pontban összefoglaltunk egy néhány tippet.
Aki már túl van pár költöztetésen, valószínűleg nem hozzá szólnak a sorok, de igyekszünk a többiek segítségére lenni.

- Költöztetés időpontja előtt közelebbi parkolóhely biztosítása. Sűrűn járunk úgy, hogy autóink bár nagy rakterűek, de ez parkolóhely keresés szempontjából ez nem válik előnyünkké, így örömmel fogadjuk mindig, ha valaki figyelmes és szabad parkolóhelyet biztosít a számunkra a rakodás idejére.

- Társasházak esetében a faliújságon kihelyezni a költöztetés tervezett időpontját, így az ott élők előre tudják tervezni a saját járművükkel a ki-be parkolást, a lépcsőházban történő rakodáskor egy-egy nehezebb/nagyobb bútordarab szállításakor elfoglalhatunk egy lépcsőfordulót, de amint lehetőségünk adódik, újra szabaddá tesszük az utat.

- A szállítani kívánt bútorokat (szekrény, komód) a tervezett szállítási időpont előtt mindenképp érdemes kipakolni.

- A bútorok ajtóit, fiókjait érdemes reggel leragasztani, mert szállítás során kinyílhatnak és megsérülhetnek, illetve a munkavégzésben is hátráltató tényező tud lenni. Nem érdemes sokkal korábban leragasztani a bútor nyíló elemeit, mert bizonyos bútorok esetekben, ha "rásül" a ragasztó, akkor eltávolításkor nyomot hagyhat, vagy sérülhet a bútor felülete.

- Törékeny tárgyakat kemény falú dobozba érdemes, a textil árut, ruhaneműt kényelmesen és helytakarékosan zsákokba érdemes elhelyezni.

- Amennyiben ládákba történik a pakolás, úgy a ládák magasságát nem érdemes meghaladni, mert a ládákat így tökéletesen tudjuk egymásra helyezni és így sokkal helytakarékosabb és biztonságosabb.

- Ikea, Jysk, Möbelix és egyéb lapraszerelhető termékeket célszerű a szállítás időpontja előtt szétszerelni. Sajnos bizonyos termékcsaládok a gyenge szerkezetük miatt fokozottan ki vannak téve a szállításból eredő sérüléseknek.