Praktikus költözési tippek kezdőknek

Praktikus költözési tippek kezdőknek

A költözés általában jó dolog, hiszen mindig valami új és izgalmas dolog kezdetét jelenti, azonban a pakolás és a dobozolás már nem annyira jó móka. A sokáig zacskókból való öltözködés pedig sokunkat megviseli. Nem csoda, ha sokan úgy érzik, az egész költözés csak valami nyűg mert olyan mintha bomba robbant volna a szobánkban és a holmink szanaszét hever a lakás különböző szegletében. Ahhoz tehát, hogy ne kapjunk ilyenkor idegösszeomlást érdemes néhány tanácsot megfogadnunk, amit a gyakorlott költözők és költöztetők is javasolnak. 

Az első és legfontosabb, hogy ne az utolsó pillanatra hagyjuk a bepakolást. Mivel egy költözés az esetek túlnyomó többségében már jó előre be van időzítve, ezért érdemes a megmaradt időben pontos tervet készíteni és az alapján rendszerezve, ütemezve bepakolni, előkészülődni a pakolásra. Azokat a dolgokat, amiket még használunk, tartogassuk a végére, a dobozokba, zsákokba pedig rendszerezve, lehetőleg szobák szerint, felcímkézve, feliratozva pakolásszunk, hogy úgy várjuk majd a költöztetőket. 

Ezekre a dolgokra nem árt felkészülni a költözés kapcsán 

A költözéshez nem csak azt kell előre tudni, hogy mit mibe csomagolunk be, illetve hogy mikor, hanem azt is, hogy pontosan hogyan kerül át a régi lakásból az újba a holmink. Választhatjuk a saját autós megoldást, a haveri és rokoni segítséget és persze bízhatjuk profi költöztetőkre is a dolgot. A költöztető cégek előnye, hogy nem kell megszakadnunk a cipekedésben, hiszen ők nagy tapasztalattal és szakértelemmel, sokkal gyorsabban lepakolnak helyettünk (akár az emeleti lakásunkból is) és az új lakásba is behordják a holminkat, így nekünk elég csak a rendszerezéssel és a csomagolással törődnünk. Nem beszélve arról, hogy egy személygépjárműbe nem is férnek be a nagyobb méretű bútorok. 

A költözés remek apropója a szortírozásnak és a felesleges holmik lomtalanításának is, így ami nem fontos, azt ne is vigyük el az új otthonunkba. Ahelyett, hogy elszállíttatnánk egy szeméttelepre a megunt vagy nem használt cuccokat, rendezhetünk garázsvásárt vagy oda is adományozhatjuk a jó állapotban lévő ruháinkat, bútorainkat, eszközeinket és felszereléseinket. A lakás kipakolása után pedig egy nagy takarítás is ráfér majd a megüresedett szobákra, hogy az üresen maradt lakásba betérők is olyan szépnek lássák majd azt, mint ahogyan mi szeretnénk, ha éppen ide költöznénk.